„НА ОТКРИТО“(съвременни млади български художници)

11 февруари 2019

Наши проекти

„НА ОТКРИТО“(съвременни млади български художници)

Проектът „На открито“(съвременни млади български художници) предвижда инсталирането на постери на произведения на млади автори на билбордове по метро станциите в София от 27 март до 5 май 2019. Идеята на проекта е съвременното изкуство да излезе извън пространството на галериите и да достигне до широка и разнородна аудитория. По този начин ще се улесни неговия достъп до хората, ще се стимулира културното потребление и промяна на зрителските нагласи, а младите автори, включително живеещи в чужбина, ще достигнат до многобройни и разнородни публики.
За реализирането на проекта са избрани 12 станции на Софийския метрополитен, където върху рекламни пана ще се експонират творби на изявени млади художници.
Поканените художници работят в областта на съвременното изкуство, имат новаторски търсения и са носители на национални и международни награди. Творчеството им съдържа значими послания и се вписва подходящо в съвременна градска среда.
Участват: Антон Терзиев, Александра Рамирез, Анжела Терзиева, Александър Вълчев, Велислава Гечева, Викенти Комитски, Велико Маринчевски, Василена Ганковска, Десислава Унгер, Деян Янев, Елена Калудова, Зара Александрова, Зоран Георгиев, Иван Костолов, Калина Мавродиева, Калия Калъчева, Константин Костов, Кристина ИробалиеваЛюбен Петров, Нора Ампова, Радоил Серафимов,Трендафила Трендафилова, Явор Боянов.

На 2 април в галерията ще се открие изложба с постери на произведения от всичките автори, която ще продължи до 6 април 2019.

http://artsofia.bg/bg/pub/sofija-v-izkustvoto-ili-gradyt-kato-obekt
https://kulturni-novini.info/news.php?page=news_show&nid=29294&sid=2

http://въпреки.com/post/183751065311/
https://sofiapress.com/na-otkrito-rakursi-otkrivane-2-april-han-krum/

https://bnt2.bnt.bg/bg/a/retsepta-za-kultura-6042019

https://www.programata.bg/?p=170&l=1&c=14&id=8054

Проектът се осъществява с финансова подкрепа на програма „Култура“ на Столична община.