TAKE MY PILL

14 - 30 юни 2018

Аменун Женева и Стефан Чинов

Изложба
„TAKE MY PILL“
Аменун Женева и Стефан Чинов
14 – 30 юни 2018

„Вземи моето хапче“ е серия от произведения с внимание към елементите, лекуващи душата и тялото, но забравени от хората. В тях се набляга на връзката между човека, природата и изкуството. „Моите хапчета“ се приемат от много хора като даденост, а всъщност, ако обръщаме внимание, когато ги консумираме, бихме могли съзнателно да излекуваме умовете и душата си. Най-старото хапче ще остане КРАСОТАТА, следвана от Любов, Секс, Фантазия, Музика, Литература, Цвят, Вкус … Животът ми ме подкани да обърна внимание на употребата на днешната фармацевтична индустрия и нейните продукти или по-правилно казано, злоупотребата с нея. Иска ми се да припомня естествените източници, дадени ни от природата за нашето усмихнато състояние. Вярвам, че „взимайки“ хапчетата ми, човек би пулсирал, силно здрав в светоусещането си. Всъщност, първоначално хапчетата са представлявали елементи, извличани от природата и изкуството. Насоката, която ме води е точно тази!
За този проект Аменун Женева се обединява със Стефан Чинов- графичен дизайнер, типограф, график, който изгражда цялата типография по произведенията като плакати, подчертавайки чрез различни шрифтове и фрази функцията на „хапчето“.
Завършващ елемент на проекта са прекрасните Ража (китара) и Илияна (виолончело) от Dead Мan‘s Hat, които на откриването ще допълнят картината със звук.

http://darikradio.bg/hapchetata-ot-koito-naistina-se-nuzdaem.htm

ttps://bitly.com/#

https://www.bnt.bg/bg/a/izlozhba-na-amenun-zheneva-i-stefan-chinov-v-galeriya-rakursi

http://bnr.bg/post/100986689