„Пътуване“

28 февруари - 16 март 2024

Валентин Ангелов

Изложба
„Пътуване“
Валентин Ангелов
28 февруари – 16 март 2024

Галерия „Ракурси” има удоволствието да представи изложбата  „Пътуване” на Валентин Ангелов от 28 февруари до 16 март 2024 г. Художникът показва живопис, рисунка и рисувана керамика, създадени през последната година, през по-голямата част от която той е работил в Тоскана и произведенията носят нейният дух и атмосфера.
Изложбата представя неговият приятел писателят  Деян Енев:
„Валентин Ангелов може да нарисува всичко.  Дори най-трудното за рисуване  „Опаловият час„  когато слънцето го няма вече, но и луната още я няма. Но нима по-лесен за рисуване е „Ангелът в щрайха“ не всички ще го видят, но той е там, прегърнал струните. И тъкмо защото е почти невидим, но вездесъщ, картините на Валентин Ангелов говорят и с езика на музиката. Те буквално звучат като изпети песни.
Всяка изложба на Валентин Ангелов е пътуване към пределите на света, но и към пределите на душата. И като стана дума за предели, и тези тримата са тук – Тримата влъхви, Каспар, Мелхиор и Балтазар, дошли от най-далечните предели. Трите рисунки на Валентин Ангелов, посветени на тях, са, без никакви уговорки, шедьоври. Заедно с  „Човекът-остров“, портрет на един човек, понесъл на гърба си своя свят.

Същото, каквото прави и художникът Валентин Ангелов.“