Картини върху хартия

12 декември 2017 - 6 януари 2018

Андрей Даниел

Изложба
„Картини върху хартия“
АНДРЕЙ  ДАНИЕЛ
12 декември 2017 – 6 януари 2018

Галерия „Ракурси“ ще посрещне празниците с ярките и топли картини върху хартия на Андрей Даниел. Общуването с художника и неговото изкуство носи винаги дълбок смисъл и изненади. То разкрива личния поглед на автора върху света и връзките между нещата, носи наслада. Произведенията в тази изложба, повлияни от освободения и непринуден дух на неговите студенти, са наситени със жизненост и топлина. За изложбата авторът казва:

„Да си учител е рискована работа. Реалността винаги може да опровергае, уж провереното от времето твърдение, че сериозното занимание с живопис предполага непременно платно, маслени бои, четки и сериозно обмислени сюжети. „Безотговорността“ и непостредствеността на моите студенти ми отвориха очите за „несериозните“, „почти непрофесионални“ материали – темпери, акварели, гвашове и акрили и аз прескочих своето табу.
В тази изложба показвам няколко от хартиените картини, които се получиха от моите спонтанни и свободни игри, с тези ескизни материали.
Оказа се, че за известно време, тези игри ми доставиха голямо удоволствие. Така че, никога не е късно да научиш нещо ново, пък макар и от своите ученици.“