ЕДМОНД ДЕМИРДЖИЯН и МИНКО ЙОВЧЕВ

23 март - 7 април 2010

Едмонд Демирджиян

ЕДМОНД ДЕМИРДЖИЯН
                 и
МИНКО ЙОВЧЕВ
23 март – 7 април 2010

Фондация „Едмонд Демирджиян” учредява ежегодна награда за живопис за млад художник. Изборът на професионалното жури ще се насочва към автори, които са в началото на своята творческа кариера, обещават интересно развитие и посветеност на изкуството. Наградата, която се състои от предоставяне на възможност на младия художник да покаже свои творби в галерия „Ракурси“ в колективна изложба с големия художник Едмонд Демирджиян, грамота и парична сума от 1000 лева ще бъде връчвана всяка година.
Едмонд Демирджиян (1951-2009) е известен не само със силното си творчество, но и с дълбоките си теоретични познания в областта на изкуството. Неговото отношение към младите таланти винаги е било позитивно и подкрепящо. Сред учениците му са някои от най-известните съвременни български живописци. Затова, според Управителния съвет на Фондация „Едмонд Демирджиян”, връчването на такава награда е изключително подходящ акт на почит към паметта на художника.
С тази изложба Фондация „Едмонд Демирджиян” обявява връчването на носителя на наградата за 2010 г. – Минко Йовчев. Той е роден през 1987 г. Завършва художествената гимназия в София. В момента е студент 4 курс в Националната художествена академия в класа на проф. Андрей Даниел.