ЕДМОНД ДЕМИРДЖИЯН и АНЖЕЛА и ЕЛЕОНОРА ТЕРЗИЕВИ

Едмонд Демирджиян

Носителите на наградата за живопис за обещаващо развитие и посветеност на изкуството на Фондация „Едмонд Демирджиян“ за 2015 г. са Анжела Терзиева и Елеонора Терзиева.

Журито в състав: Мария Василева, Надежда Олег Ляхова, Даниела Радева, Румяна Йонева, Недко Солаков и Правдолюб Иванов, следи целогодишно изявите на млади художници. Изборът е мотивиран от високото качество на произведенията и съвременния визуален език, както и от перспективите за бъдещо развитие на авторите.

Анжела Терзиева е родена през 1987 г. в Сливен. Живее и работи в София. През 2006 завършва специалност иконопис в Националната художествена гимназия „Д. Добрович“, Сливен. През 2012 г. завършва живопис в Националната художествена академия, степен магистър, в ателието на проф. Божидар Бояджиев. В изложбата в галерия „Ракурси” Анжела Терзиева показва творби от циклите: „По истински случай”, 2014-2015, и “Total Body”, 2014.

Елеонора Терзиева е родена през 1989 г. в Сливен. Живее и работи в София. През 2008 завършва Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“, Сливен, специалност Художествена тъкан. През 2014 се дипломира като магистър в Национална художествена академия, София, специалност „Живопис“, в ателието на проф. Божидар Бояджиев. Същата година печели конкурса за творчески престой в Citе internationale des arts, Париж. Елена Терзиева се представя с картини от проекта „Вертиго”, 2014.