Curriculum Vitae

28 май - 10 юни 2010

Атанас Хранов

Изложба
Curriculum Vitae
АТАНАС  ХРАНОВ
28 май – 15 юни 2010

Галерия „Ракурси” представия от 28 май до 15 юни изложбата „Curriculum Vitae” на Атанас Хранов. Ще бъдат представени 15 живописни платна, обединени от идеята за една паралелна биография.

На латински „курикулум вите“ означава буквално протичане на живота. На английски е термин, които маркира единствено професионалния ни път или така популярното CV. Онова, което Карлос Кастанеда нарича „път със сърце” не фигурира дори в раздела „други интереси” на нашата автобиография. И това може би е добре. Защото само през очите на твореца животоописанието може да изглежда като приказка. По пътя има битки и победи, падения и надежда, и любов, и ябълки от двора на баба. Има радости, вълнения и усмивки в очите. Има носталгия, печал и страхове. Има хора, идеи и дълбини, в които те тегли да се гмурнеш.
Факт е, че старателно събираните дати и факти, описани в нашето CV, нямаше да съществуват без личната ни, съкровена приказка, която не можем да разкажем с думи, но можем да я припознаем, щом я видим. Това е преживяването, към което този път ще ви провокират картините на Атанас Хранов.

Curriculum Vitae е визитката ни пред света на суетата.
Curriculum Vitae на Атанас Хранов – съкровената биографията на нашите чувства.