„Невидимото видимо“

23 - 25 февруари 2023

Изложба
„Невидимото видимо“
КРИСТИЯНА АРСОВА
23 – 24 февруари 2023

Не всеки проблем е видим, както и не всяка битка е физическа. Много от сраженията, които водим, са в ежедневието ни и се развиват само в съзнанието или са срещу нас самите.
Тиреоидитът на Хашимото е автоимунно заболяване на щитовидната жлеза. Все по-често млади хора развиват заболяването. Нерядко имат придружаващи други заболявания и са в по-голям риск от развиване на второ автоимунно. Много от симптомите на заболяването не са пряко свързани с щитовидната жлеза – умора, депресия, проблеми с паметта, загуба на коса, сънливост, суха кожа, болки в ставите и мускулите, хиперсенситивност към студено или топло, и т.н.
Швейцарският психиатър Е. Кюблер-Рос за първи път извежда теорията си за 5-те състояния, през които човек минава, когато скърби от загубата на близък – Отричане, Гняв, Пазарене, Депресия, Приемане. В изложбата ще видите 8 състояния, които аз изведох, за справяне със заболяване, което напълно променя живота на човек. Те бяха инспирирани от теорията на Кюблер-Рос.

„This too shall pass” / „И това ще мине“ – Персийска поговорка

Биография:
Родена в гр. София, на 24 г. , от семейство на архитекти, преподаватели и хора на науката.

Има интерес към изкуството от дете. Записва специалност Графичен дизайн в НБУ, като успоредно с това учи Психология, откъдето предстои дипломирането й. Открива любовта си към илюстрираните книжки и „motion design” анимациите по време на следването си и иска да се развие и занимава с това в бъдеще. По време на следването си започва да работи като професионален модел и се занимава с това и до ден днешен в България, както и извън страната.
Интересува се от психология, дигитални илюстрации и анимация, мода, фотография и наскоро – от бродиране.

Изложбата се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, програма „Творчески стипендии“.