Изгубени острови

14 февруари - 2 март 2017

Валентин Ангелов

Изложба
„Изгубени острови”
ВАЛЕНТИН АНГЕЛОВ и ПЕТКО АРНАУДОВ
14 февруари – 2 март 2017

„Изгубени острови“ е озаглавена изложбата на Валентин Ангелов – живопис и Петко Арнаудов – обекти, която те ще представят от 14 февруари до 2 март 2017.
„Факт е, че островите са на привършване. Девствените вече са частни, останалите отдавна не са девствени. Казват, че нови за откриване няма. Останаха ни изгубените острови. Това са тези, които бяха намерени от така наречените търсачи на острови. Търсачите бяха отчаяни авантюристи, влюбени в мечтата да открият своя остров. Много от тези острови бяха първо намерени, а по-късно изгубени поради небрежност или пък недобросъвестност на техните откриватели.
Трудно е да се намери изгубен остров. Един е така обвит в мъгла, че е почти незабележим, друг пък е бил първо намерен, а после просто забравен (островът на забравата), трети е само с една чакра (островът на лявата чакра), а има и такъв, който ревниво пази своето съществуване(т. нар. несъществуващ остров).
В последно време хората обичат да се опират сляпо на науката. Настояват за факти, доказателства, искат точни координати. Скептиците твърдят, че изгубените острови не съществуват.
Истината е друга. Самият факт, че крият от нас своето съществуване вече показва, че съществуват. Да не говорим за това, че още древните гърци споменават за тези островни земи – Антиподите.
Объркани в полуделия мравуняк на забързаното ни време, ние сякаш забравяме, че има острови на спокойствието, любовта и надеждата, които чакат да бъдат открити отново “.

Валентин Ангелов