rumi_rosi

“Ракурси“ е галерия за модерно и съвременно изкуство, основана през 2004 г. в София от Румяна Йонева и Росица Чушева.
Галерията е жизнено пространство със своя идентичност, отворена за различни видове медии. Тя работи с широк кръг български и чуждестранни художници, чиито произведения носят значими послания за съвременния човек, лансира млади автори, работи по собствени кураторски проекти и е партньор в национални и международни програми.
Галерията участва в панаири (Art Ireland 2007, Art Athens 2016), фестивали на изкуството и представя съвременно българско изкуство в чужбина (Берлин, Лондон, Антверпен).
Екипът на „Ракурси“ си сътрудничи с университети, училища и институции, свързани с културните и творчески индустрии.
Целта на галерията е да задълбочи диалога между художниците, ценителите и колекционерите и да разширява аудиторията на съвременното изкуство.
Екипът на галерията работи с разнородни общности по социално ангажирани проекти.

Пространството на галерията е подходящо за организиране на събития от различен характер – презентации на продукти, коктейли, частни посещения, лекции.  Срещите с колеги, приятели или партньори в просторните помещения сред произведения на изкуството или в красивия вътрешен двор са особено приятни и ползотворни.
Галерията предоставя възможността за оценка на произведения на изкуство от лицензиран експерт оценител.

Медиен партньор:

http://въпреки.com

http://goguide.bg/zavedenia/336-Gradski-art-prostranstva-prez-koito-da-naminesh

https://sofia-art-galleries.com/програма-на-галериите/актуални-изложби-в-софия

https://www.viewsofia.com/article/44720/22/2019.-24-mata-zhivi-intelektualtsi-na-Balgariya,-pred-koito-se-poklanyame!#article-gallery-top


Всички права запазени Rakursi.com