Константин Костов е роден в Пловдив. Живее и работи в София. През 2009 специализира един семестър в Университета по изкуства и дизайн Burg Giebichenstein, Хале (Зале), Германия. През 2011 завършва Националната художествена академия в София с бакалавърска степен по Живопис в класа на проф. Андрей Даниел и асистент д-р Правдолюб Иванов, а през 2013 магистърска степен. През 2017 придобива докторска степен в специалността „Изкуствознание и изобразителни изкуства “, катедра Живопис, в НХА. Член-основател е на група Answer 51 – група на млади български художници – живописци.
Награди:
2018 – Почетен медал „Огън на мира“, Асоциация за насърчаване на мира, Австрия (Vereins zur Förderung des Friedens)
2015 – Номинация за Essl Art Award CEE
2013 – Номинация за 7émes Jeux de la FRANCOPHONIE
2013 – Номинация за Essl Art Award CEE
2011 – Награда за Живопис от Международна фондация „Св. Св. Кирил и Методий“
2007 – Награда „Атанас Стайков“, за живопис, Национален дарителски фонд „13 века България“

www.behance.net/Kstov

Всичко, от което се нуждаем, е шанс да водим пълноценен живот, което означава да имаме възможност да се изправим пред онова, което ни очаква. Има неща, от които всеки човек има нужда, за да оцелее. По мое мнение това са артефакти и умения, които ни подготвят за собственото ни развитие.
Всичко, което ни заобикаля, има специфично присъствие, породено от желанието на човечеството да остави следа след себе си. За мен това е интересно явление, даващо живот на обикновените неща. Това искам да уловя в работата си.

“In memoriam (на Е.К.)”, 100/100 cm, масл.бои, акрил/платно      “Приказка без край II (В мир)”, 170/210 cm, масл.бои, акрил/платно

Всички права запазени Rakursi.com