Анжела Терзиева е родена в гр.Сливен. Живее и работи в гр.София. През 2012 завършва Национална художествена академия, специалност “Живопис”.Осъществява две самостоятелни изложби, през 2013 в галерия „Йордан Кювлиев“, гр.Сливен и през 2015 „Total Body”, в галерия „Юзина“, гр.София. Участва в редица изложби в страната и чужбина. Номинирана е в 42-то Световно биенале за рисунка ОСТЕН, Македония като творбите и са част от колекцията на Музея на рисунката – ОСТЕН, Скопие. През 2015 получава Награда за живопис за обещаващо развитие и посветеност на изкуството на фондация “Едмонд Демирджиян”. През 2016 е представена в международен панаир на изкуствата Арт-Атина 2016 заедно с галерия „Ракурси“. Нейни творби са притежание на частни колекции и галерийни фондове.

www.angelaterzieva.wixsite.com/angelaterzieva

В картините си се стремя към създаването на нова реалност, в която фигурата, предметът, пейзажът, поставени в условна, абстрактна среда, спират да носят своята конкретика и навлизат в необичаен контекст.

“Планински катерач 2”, масл.бои, акрил/платно, 100/200 cм., 2016                    “Сваляне от кръста”, масл. бои, акрил/ платно

Всички права запазени Rakursi.com